When:
17/10/2019 @ 19:00 – 21:00
2019-10-17T19:00:00+02:00
2019-10-17T21:00:00+02:00
Where:
Ljubljana
Dunajska 197
Ljubljana
Cost:
20€

»Oseba ne postane razsvetljena s tem ko si predstavlja in sega po svetlobi, vendar s tem, da omogoča temi (senci), da postane zavestna
C.G. JUNG
Eno izmed pomembnejših področji psihe-osebonosti človeka in osebnega in duhovnega raziskovanja je aspekt Sence, ki je mnogokrat nesprejet in zapostavljen v današnji družbi. Aspekt Sence je bil v vseh starih tradicijah pomemben del praks in raziskovanja, zahodna družba in cerkev pa sta je odrinila na stran, demonizirala in zamaskirala.
Živimo v svetu, kjer smo naučeni zanikati, ignorirati in ne izražati svoje bolečine, svojih strahov, tabujev, svojih senc in vsega, kar ni družbeno sprejemljivo.

Na osebnem nivoju Senca predstavlja vse naše zanikane, potlačene, ignorirane, pozabljene dele nas samih. Jeza, bes, zavist, laganje, zamere, sodbe, pohlep, odvisnosti, sram, krivda, depresija, bolezni, poškodbe ali katerakoli druga čustva ali stanja, ki jih dojemamo kot neprijetna ali celo negativna predstavljajo naše Senčne dele nas samih.

Glavni vzroki naših senc so odlomljeni deli naše osebnosti in te odlomljeni deli nato zaživijo svoje lastno življenje nekje globoko v našem nezavednem. Ker so ločeni od naše zavesti in odrinjeni na stran jih kasneje naša zavest lahko dojema kot hudobe, umazane, strašljive ali celo negativne in zle.

»Največja svetloba prebuja največje sence. Integriranje naših senc znotraj nas vodi do večje moči in resničnega spoznanja samega sebe

Čeprav je ignoriranje in tlačenje naših temnih delov postalo običajno in nekaj normalnega, je resnica to, da bežanje in zanikanje senc le še bolj okrepi njihovo moč!
Zanikanje sence in naše teme vodi le še v večji bolečini, trpljenju, obžalovanju in propadanju. Ko se senčna-temna plat nas obrne proti nam nas začne uničevati.

Na delavnici bomo spoznali dinamiko, osebnost in delovanje sence. Spoznali bomo od kje prihaja, zakaj nastane in kako jo sprejeti, kako z njo delati in jo ponovno integriteti v naše celotno bitje.
Poleg spoznavanja in ozaveščanja bomo imeli mnogo praktičnih vaj za različne aspekte naših Senc.

S sprejemanjem svojih odrezanih in ločenih delov samih sebe, ki so tekom časa postali senčni, pridobimo nazaj velik del, velikokrat celo ključne in najbolj primarne dele nas samih in s tem postanemo veliko bolj celoviti, resničnejši in naravnejši.

Kje: Dunajska 197, AB agencija, Ljubljana
Cena: 25€ (brezposelni, študentje, pari, upokojenci – 20€ ali manj)
Ker so mesta omejena, prosim za prijave na igor_strucelj@yahoo.com

Več o vsebni Senc in dela z njimi si lahko preberete tudi v članku z istim naslovom: TUKAJ.